jak malina

 

odżywiające i pełnowartościowe 100% roślinne jedzenie

 

MENUCIASTA

każdego dnia

Zdrowe roślinne jedzenie

dla VEGAN i nie VEGAN
bez jajek i mleka – ZAWSZE
BEZ GLUTENU – głównie
(okiszowe i żytnie też lubimy proponować)

Zestawy Lunchowe to SMAKI ZNANE z dzieciństwa
i z podróży po świecie

Co Nas Wyróżnia:

dbałość o BRAK SZTUCZNYCH dodatków i konserwantów
minimalizujemy smażenie potraw
prawie zawsze łączymy surowe i gotowane WARZYWA w jednym daniu

nasze DESERY przygotowujemy SAMI
zawierają „nie oczyszczone” – pełnowartościowe mąki, zdrowe cukry i zamienniki, ZDROWE tłuszcze (bez tłuszczy trans)

Pieczemy chleby BEZ GLUTENU z dużą zawartością błonnika

Stawiamy na zdrowie i dobre samopoczucie po jedzeniu.

Opinie

Co o nas mówią

Bardzo polecam!

Tort sycylijski wygląda obłędnie a smakuje jeszcze lepiej 😍 jestem pod wrażeniem ze tort wegański bez cukru może tak pysznie i ciekawie smakować👌🏼

Izabela, fb 2021.02

well done!

comfortable environment, delicious food, passionate owner. well done! „

John, fb 2020.06

Byliśmy pierwszy raz w Szczecinie

i szukaliśmy wegańskich knajpek, nie rozczarowaliśmy się w Jak Malina, sympatyczna obsługa i dobre jedzenie. Pizza wegańska palce lizać 😘 Polecamy! „

Hanna, fb 2019.06

Uwielbiam i ogromnie się cieszę, że jesteście.

„Przyjeżdżam tu czasem tylko po comfort food w poczuciu, ze jest on zdrowy i dla mnie bezpieczny.”

Joanna, fb 2020.10

śniadanie

Chleb Wiejski

chleb wiejski, bezglutenowy z ziarnami
i błonnikiem do wyboru
jaglany, gryczany lub owsiany

śniadanie

Pasty do Chleba

pasty do chleba 
zapytaj jaka jest dzisiaj w ofercie

o każdej porze

Gotowa Mieszanka Mąk

kup gotową mieszankę mąk
i zrób sobie w domu pyszne,
bezglutenowe pankejki z owocami
a na blogu znajdziesz instrukcję

w porze lunchowej

Fasolka po Bretońsku z tofu

fasolka po bretońsku z tofu, przyprawionym magicznie pyszną mieszanką przypraw, zamknięta w słoiku, do odgrzania w dowolnym czasie

egzotyczna przyprawa

Gotowa Mieszanka „baharat”

gotowa mieszanka „baharat”, dzięki której uzyskasz głęboki smak soczewicowych gulaszy, kotletów, czy po prostu zamienisz plaster zwykłego tofu w doskonały dodatek do kanapki czy jako część obiadu.

na kolację lub śniadanie

Pieczona Granola Owsiana

pieczona bez tłuszczu i cukru, bezglutenowa granola owsiana, do schrupania jako przekąska lub na śniadanie do miski gęstego smoothie z owocami

szukasz przepisu a może ciekawego artykułu o roślinym zdrowym jedzeniu

malinowy blog – sprawdź co nowego od kuchni

Proponowane wpisy

zimowa sałatka z buraka, czyli prawie jak jarzynowa

zimowa sałatka z buraka, czyli prawie jak jarzynowa

Macie jeszcze upieczone buraki? Zostały Wam po ostatniej sałatce? No to lecimy z tym warzywem. Dzisiaj polecam liftingowaną wersję klasycznej sałatki jarzynowej jaką jada/jadało się przy róznych wyjątkowych okazjach.  Osobiście nie jestem jej fanką ale już wersja...

sałatka z pieczonego buraka i czarnego ryżu

sałatka z pieczonego buraka i czarnego ryżu

Ta sałatka to danie "kameleon". Przy drobnych modyfikacjach pozostaje tak samo pyszna ale może być mniej lub bardziej sycąca, mniej lub bardziej atrakcyjnie prezentująca się na stole. Można ją zapakować w słoik lub pudełko na lunch do pracy albo ułożyć na kamiennym...

sojonez czyli majonez roślinny

sojonez czyli majonez roślinny

Ten sos jest odlotowy! Sam pomysł nie jest mój ale myślę, że proponowane przeze mnie proporcje i przede wszystkim użycie oleju lnianego powoduje, że takiej wersji jeszcze nie próbowaliście. Sól kala namak można zastąpić himalajską lub morską ale warto się w nią...

ciastka wielkanocne

ciastka wielkanocne

Wielkanoc dla osób, które nie chcą lub nie mogą jeść jajek może być dość trudnym czasem z uwagi na tradycję i wszechobecność jajek w tym czasie. Jeśli zależy nam na świętowaniu choć wizualnie nawiązując do tego co znamy, lubimy, co dobrze kojarzy się z dzieciństwem...

boczniak marengo

boczniak marengo

Ten smak jest ze mną odkąd zaczęłam eksperymentować w kuchni. Jeszcze w szkole średniej poznałam przepis na klasyczne danie w sosie marengo i od tamtej pory tworzyłam swoje interpretacje. Co powoduje, że smak jest taki zachwycający? Jest to połączenie soku z...

makaron tajski

makaron tajski

To danie powstało w 2016 roku, krótko po otwarciu restauracji Jak Malina i od tamtej pory do dzisiaj jest niekwestionowanym królem dań z karty.W jego recepturze nic się nie zmieniło, poza rodzajem makaronu . A to dlatego, że sytuacja na świecie i utrudnienia w...