wegański parmezan dyniowy, tego nie kupisz w sklepie
Takie proste i tanie a wciąż tak mało popularne rozwiązanie 🙂 "Parmezan wegański" to połączenie płatków drożdżowych i orzechów lub pestek. Jeden i drugi składnik jest pełen w wartości odżywcze a w sumie doskonale odzwierciedlają serowy smak. tu się nie ma co...
pesto szpinakowo-bazyliowe, czyli wegański, magiczny składnik letniego gotowania
Uwielbiam proste rozwiązania dające maksymalny efekt, zarówno w zakresie smaku jak i zdrowia. Takie jest pesto, którego przepis przedstawiam Wam poniżej. Tak naprawdę to można na jego podstawie tworzyć dowolne kompozycje ziołowe. Można wymieniać liście na zupełnie...
kiełki fasoli mung z warzywami „stir fry”, wersja fit
Te warzywa to klasyk rodem z Azji. Moja wersja jest jednak dużo lżejsza z racji niewielkiej ilości oleju w tym daniu, które zwykle zawiera go sporo. Jest tu również dużo warzyw, które można wymieniać na takie jakie akurat masz pod ręką. Ja uwielbiam seler naciowy ale...
owsianka wytrawna
To nie jest zwykła owsianka! Uwierzcie mi, taki mały trick jak prażenie płatków zmienia wiele. Osobiście nie jestem fanką słodkich owsianek poza jedną, którą podzielę się w niedługim czasie ale trick stosuję ten sam co tutaj i dlatego są one takie wyjątkowe w smaku....
twarożek z tofu i nerkowców
Czy tęsknisz za smakiem twarożku ale nie jesz nabiału? Przychodzę dziś do Was z przepisem, który jak pewnie wiele innych na świecie powstał przez przypadek. Ale jaki to był wspaniały przypadek. Kiedy wiele lat temu rezygnowałam z jedzenia nabiału najbardziej...
zupa dyniowa, tajska z mango
Smak tej zupy nawiązuje do ciepła, jakiego szukamy zimą ale i do świeżości jaką niesie wiosna. Moim zdaniem idealna na ten czas. Dynia jest stale dostępna w popularnych dyskontach. Mam wrażenie, że mimo iż to warzywo zyskało ostatnio na popularności to jednak jest...
Najnowsze komentarze