sos pieczarkowy z cukiniowym makaronem, czyli zoodles
Tradycyjne sosy nie kojarzą się ze zdrowiem. Zasmażane na maśle, z pszenną mąką, no i w głównej mierze na bazie wywaru mięsnego. Jak zrobić całkowicie roślinny i zdrowy sos? Jest na to kilka sposobów. Tym razem zaprezentuję Wam szybki przepis, bez bulionu i innych...
miary i miarki
Dlaczego piszę o miarkach? Ponieważ ta niby banalna sprawa ma spory wpływ na powodzenie ale też może zniweczyć kulinarny sukces, nie tylko osoby początkującej w samodzielnym gotowaniu. Zarówno prywatnie jak i w w restauracyjnym biznesie przekonałam się, że niezmiernie...
naleśniki bezglutenowe jasne
yNaleśniki to jedno z ulubionych polskich dań dla dzieci. Tradycyjnie przygotowywało się je z mleka, mąki i jajek. Szybko zorientowałam się, że do zrobienia naleśników nie jest potrzebne ani mleko ani jaja. Więc zrobienie wegańskich naleśników na bazie mąki...
pulpety z fasoli
Gdy sięgnę pamięcią do dzieciństwa w sferze smaków, to niewiele z nich pozostało tak silnie oddziałujących na teraźniejsze, bym szukała ich roślinnych zamienników. Ale są takie. Jednym z nich są delikatne pulpety rybne jakie robiła moja mama, w jasnym jarzynowym...
owsianka na mleku kokosowym
Z owsianką to jest chyba tak, jak z bigosem czy rosołem 🙂 ile mam tyle przepisów… Każdy kto lubi taki rodzaj śniadań ma na to swój własny pomysł. Ale to nie znaczy, że inny nie może okazać się jeszcze lepszy. Ten przepis, który Wam tutaj zaprezentuję jest prosty ale...
fasola po włosku najprostsza
Dzisiaj pokażę Wam jak szybko można przygotować zdrowe i smaczne danie, które można zjeść o każdej porze dnia. Ja wybieram taki rodzaj posiłku głównie na śniadanie, ponieważ służy mi takie białkowo-tłuszczowe połączenie. Jeśli masz ochotę to zamiast awokado dodaj do...
Najnowsze komentarze